Adana 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) kapsamında teknik altyapı kurulumu tamamlanmış olup görüntülü ve sesli telefon görüşmelerine başlanacaktır. Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik’in 74. Maddesinin 2. Fıkrasının (g) bendi gereğince görüntülü ve sesli telefon görüşmeleri bu sistem aracılığıyla yapılacaktır.
- Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyon (E-Görüş) projesi tanıtım videosu için tıklayınız.
ACEP e-Görüş için Gerekli Evraklar
- Hat sahibinin, bayi onaylı bireysel tip abonelik sözleşmesi (ıslak imza ve kaşeli)
- Yabancı uyrukluların, nüfus kayıt örneği noter onaylı ve yeminli türkçe tercümanlı olması gerekmektedir.
- Hat sahibinin nüfus cüzdanı örneği (fotokopisi)
- Hat sahibinin son 6(altı) ay içerisinde çekilmiş vesikalık/biyometrik fotoğrafı
ÖNEMLİ NOT:
- Yukarıda listeli gerekli evrakları daha önceden kuruma teslim eden hat sahibi hükümlü/tutuklu yakınlarının sadece BİYOMETRİK vesikalık fotoğrafını adana1ntttcik@adalet.gov.tr mail adresine göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir.
- Fotoğrafın BİYOMETRİK vesikalık olması, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş olması, yüz hatları belirgin, arka planda herhangi bir görüntü yoğunluğu olmayan formatta olması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
- E-posta yolu ile gönderilen biyometrik vesikalık ve kimlik fotokopilerinin alt kısmına mutlaka hükümlü/tutuklu yakınının Adı Soyadı, hükümlü/tutuklunun Adı Soyadı ve Baba Adı yazılmalıdır.
ACEP e-Görüş Esasları
- Hükümlü/tutuklunun her bir yakını için birden fazla sabit numarası sisteme eklenebilecek ancak her bir yakınının sadece bir adet cep telefonu numarası sisteme eklenebilecektir.
- Hükümlü/Tutuklunun ACEP kapsamında sesli veya görüntülü görüşme yapabilmesi için numarasını bildirdiği yakınlarının yukarıda yer alan "ACEP e-Görüş için Gerekli Evraklar" bölümündeki evrakları aps posta yoluyla ya da elden teslim etmeleri gerekmektedir. Gönderilecek belgelerde kurumumuzdaki yakınıyla akrabalık bağının tespit edilebilmesi gerekmektedir. Akrabalık bağının tespit edilememesi halinde belgeler işleme alınmayacaktır.
- Hükümlü/tutuklunun ACEP kapsamında görüntülü görüşme yapabilmesi için yakınının cep telefonunun uygulama mağazasından Türk Telekom A.Ş. tarafından geliştirilen "e-Görüş uygulaması"nı indirmesi ve uygulamayı açarak aktivasyon işlemini tamamlaması gerekmektedir.
ACEP e-Görüş Mobil Uygulaması İndirme Bağlantıları
e-Görüş Mobil Uygulaması Kurulum ve Aktivasyon Kılavuzu için tıklayınız.
- IOS: https://apps.apple.com/tr/app/e-görüş/id1548485824
- Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tt.egorus
- Huawei AppGallery: https://appgallery.huawei.com/app/C105546837
ACEP e-Görüş Mobil Uygulaması Aktivasyon İşlemi ve Dikkat Edilecek Hususlar
- Aynı numara üzerinden en fazla üç kez otomatik aktivasyon yapılmaktadır. Bu sebeple uygulamanın hata vermesi halinde e-Görüş mobil uygulaması cep telefonundan kaldırılmamalıdır. Uygulamanın kaldırması ve yeniden yüklemesi halinde bir aktivasyon hakkı düşecektir. Uygulamadaki hatanın Türk Telekom A.Ş. tarafından düzeltilmesi beklenmelidir.
- Mobil uygulamanın en son sürümünün yüklü olduğu (bekleyen güncelleme olmadığı) cep telefonu uygulama mağazasından kontrol edilmelidir.
- Görüntülü görüşme, e-Görüş mobil uygulamasıyla internet üzerinden yapıldığı için hükümlü/tutuklu yakınının stabil bir internet bağlantısına sahip olması gerekmektedir. Hükümlü/tutuklu yakınının görüntülü görüşme sırasında düzgün bir internet bağlantısına sahip olmaması halinde sağlıklı bir görüşme yapılamayabilir.
- Yeni cep telefonu satın alınmasından ya da onarımından kaynaklı aktivasyon hakkı tükenen hükümlü/tutuklu yakını, yeni aktivasyon izni tanımlanması talebini içeren Form-1 doldurarak çıktı alması ve kimlik fotokopisi ile cep telefonu satın aldığını gösterir belgenin/faturanın fotokopisini ekleyerek kurumumuza fiziki olarak göndermesi gerekmektedir.
ACEP e-Görüş için Hükümlü/Tutuklu Hesabına Para Yatırma
- Hükümlüler/tutuklular adına para yatırma işlemi sadece VAKIFBANK ATM’LERİNDEN KARTSIZ olarak gerçekleştirilmektedir. Hükümlü adına yatırılan bu paralar herhangi bir kesintisi olmadan hükümlülerin kart bakiyelerine eklenmektedir.
Para yatırma işlemi Vakıfbank ATM'sinden sırasıyla;
- "Giriş" tuşuna basınız.
- Kartsız işlemlerden "Nakit Para Yatırma İşlemleri" tuşuna basınız.
- "Adalet Bakanlığı Ön Ödemeli Kartlarına Para Yatırma" tuşuna basınız.
- Kendi T.C. kimlik numaranızı yazıp "Giriş" tuşuna basınız.
- Kendi cep telefonu numaranızı yazıp "Giriş" tuşuna basınız.
- Hükümlü/tutuklunun "Telefon Kart Numarası" ( 16 HANE ) veya "T.C. Kimlik No." yazıp "Para Yatırma" tuşuna basınız.
- Yatırmak istediğiniz tutarı yazıp "Giriş" tuşuna basınız.
- Alıcı bilgilerini kontrol edip doğru ise "Onay" tuşuna basınız.
- Yatıracağınız tutarı "Para Yatırma Bölmesi"ne yerleştiriniz.
Dağcı Mahallesi 5628 Sokak No:5D Sarıçam/ADANA
0322 385 32 31-32
Fax: 0322 385 32 30
adana1nttkcikadalet.gov.tr